Friday, December 4, 2009

I'm back

Assalamualaikum...

Setelah lama bercuti, rasa rindu nak update blog ni. Dah selalu sangat berbloging ni jadi bila buat apa pun rasa nak tulis dalam blog, huhu. Tapi nak menulis semua cerita dalam 12 hari cuti tu memang kena tunggu Oda jadi rajin yang amat la (emm agak mustahil ni).

Oleh sebab sekarang ni kan musim tengkujuh, jadi balik ke Kelantan dengan expectation hujan memanjang je la. Tapi alhamdulillah cuaca sangat best sepanjang hari raya, kalau sesiapa yang balik ke Kelantan mesti perasan yang dari hari raya pertama sampai hari raya ketiga cuaca cerah memanjang. Itulah rahmat tuhan, nak memudahkan ibadah korban semasa raya, alhamdulillah.

Sebelum cuti hari tu ada cakap pasal nak pergi main paintball kan, huhu seronok jugak main paintball ni ek. Sebenarnya kalau ikutkan, memang tak suka sangat main paintball sebab takut kena tembak dan nak tembak orang ni. Tapi main kena ada strategi kan, disebabkan Oda ni bersama dengan kumpulan yang best jadi main pun best jugak la.


Sebelum

Selepas

Masa mula-mula dengar penerangan pasal game ni, siap cakap kat Nadia 'kita datang nak cuba main je, kalau dah kalah satu game tak payah main dah kan'. Kebetulan pulak kat situ tengah ada tournament Paintball Olympic, bunyi tembak-menembak diaorang tu punya la supen dan menakutkan, ikut hati masa tu memang tak nak main dah. Tapi takkan nak back out saat-saat akhir kan, yang tak tahannya team kitaorang menang semua game dan masuk final. Tensen jugak la kejap sebab kena main banyak kali tapi bila dah main tu, game yang pertama je nervous, lepas tu rasa best la pulak. Nama team kitaorang KILL 'EM ALL, memang kitaorang kill them all la, huhu siap dapat medal lagi (macam masuk sukma jek rasa). Seronok ni sebab menang jek, tak merasa kena tembak pun. Kalau kalah dan kena tembak mesti tak nak main dah agaknya, tengok orang yang kena tembak tu sampai lebam ngeri pun ada. Tapi cuba la main, sekali sekala boleh lepas tensen jugak ni.


We are the champion (^_^)

Sampai kat sini je la updates ye, saya malas nak cerita pasal benda lain nanti panjang berjela la pulak entry ni, kita simpan untuk entry yang lain lak.

p/s: Saje je cerita pasal paintball ni sebab nak bagitau yang Oda menang, huhu.

2 comments:

:.aYesHa.aHmaD.: said...
This comment has been removed by the author.
:.aYesHa.aHmaD.: said...

Oda san...

Heheheh..ntah mcmana Sha leh jumpa blog Oda..lepas belek2 blog orang..heeeeeeeeeeeee