Saturday, January 23, 2010

Kisah lawak dan ketawa

Assalamualaikum...

Kucing ketawa yang comel, imej ambil dari encik Google

Semalam dalam perjalan balik dari office lepas shift malam saya dengar Hot FM AM krew, topik pagi semalam pasal lawak dan ketawa (saya tak ingat tajuk betul dia apa). Ramai jugak yang talifon cerita kisah tak lawak masing-masing, sama ada kisah sendiri, orang lain atau yang dapat dari email. Sebenarnya saya ada kisah lawak yang saya pernah baca dari internet, sampai sekarang saya masih gelak lagi kalau baca jadi nak share la kat sini. Rasanya korang mesti dah pernah baca lawak ni kan.

Kisah 3 pontianak

Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak. Masing-masing nak tunjuk siapa yang paling terer. Mereka pun mengadakan sebuah pertandingan tunjuk siapa paling power.

Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2 minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah, dan menyeramkan.

Terus dia berkata: "korang nampak kampung kat seberang bukit itu ?"

Yang dua ekor pontianak tu mengangguk, "Iya, nampak.

"Satu kampung tu itu...habiissss aku kerjakan!!!!"

Angin jugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda. Kini giliran pontianak yg setengah abad tu pulak. Dia pun pergi sekelebat jugak, tak sampai 1 minit dah balik, mukanya juga penuh dengan cucuran darah.

"korang nampak Bandar tu ?", katanya dengan muka yg kerek

"Iya, nampak", yang dua ngangguk juga.

"Satu bandar itu juga habiiissssss!!!", kata pontianak yg setengah abad
sambil ketawa seram," ha ha ha hah".

Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak. Dia pun tunjukk skill terbang cam kilat. Amat lah terperanjat nya dua sahabatnya, sebab tak sampai setengah minit dia dah balik, dengan penuh cucuran darah di mukanya...

Lalu pontianak yg 2 ekor tu berkata, "gilaa ahh dia ni tak sempat aku nak duduk dia dah balik, memang dia paling power".

Sambil mengosok gosok idong nya pontianak tu pun berkata , "korang nampak tak tembok batu tu ?"

" Nampak! Nampak!", kata yang 2 ekor tu...

"Err tadi aku tak nampak".!!!!!

Kisah ni ambil dari sini.

Lawak tak? tak lawak ek. Tak kesah la, harap korang suka. Kata orang laughter is the best medicine, emm betul la jugak sebab ketawa boleh buat kita lupakan masalah dan hilangkan stress. Cakap pasal lawak, saya suka raja lawak astro musim baru ni sebab ramai yang ok berbanding tahun lepas.

p/s: Tak boleh ketawa banyak sangat kerana banyak ketawa nanti hati mati (owhhh..saya sangat banyak ketawa).

No comments: