Tuesday, January 15, 2008

Have a nice day everyone (^_^)

huhu...(^_^)ohayo minna (selamat pagi semua)....hari ni a little bit fresher than yesterday...maybe sebab semalam tido awl kot..lepas tgk dunia baru jek dah masuk tido...xnak la asyik monyokkk jek wat keje ekkk..

masuk keje hari ni...first call received from michelin user...huhu i'm not in the michelin team but my team support michelin after office hour...call masuk around 7.15 am so michelin english support xde lg..sebab tu masuk to my queue...tp yg call tu michelin japan user...waaa his english very fluent...first time cakap ngan japanese user yg fluent english....before ni semua pun biasa jek, kadang2 xpaham pun diaorg ckp apa....user ni baik plak tu.... michelin japanese support masuk keje kol 6.30 am lagik, tanya user ni if he can speak japanese...dia ckp boleh.. so just suruh user call japanese support punya number je la...he even said have a nice day to me walaupun xmembantu dia sgt pun.....for michelin xberapa nak reti sgt nak handle...ktorg support pun after office hour....so jarang dapat call from michelin nii...apa2 pun...seronok lak pagi2 dapat ckp ngan org jepun ni....huhuhu

emm actually maybe sebab dia ckp have a nice day kot...emm a simple greeting that brighten up my day... so kesimpulannya...smile and atleast greet good morning to people next to you...maybe senyuman kita boleh menceriakan hari seseorang...who knows rite..hehehehhhh (^_^)

4 comments:

tz said...

kawen ngn orang jepon la oda.. ceria sket hari hari mu...

faith said...

wah,cerianye hari oda...xsabar2 nk resign nih,xleh nk focus ngn keje dh..

ku(ai said...

keceriaan bergantung pada mood.. mood bergantung pada persekitaran.. persekitaran bergantung pada sikap masyarakat... masyarakat bergantung pada sifat kejiranan.. sifat kejiranan bergantung pada nilai pemupukan murni ibu bapa sejak dari kecil... nilai murni itu dipupuk dari bapa kepada bapa... dan kesimpulannya.. didikan dari kecilyang murni akan membuatkan persekitaran yang mempunyai mood yang ceria.. peh.. aku stress

オダ - OD@ said...

tz: hahahaha....best gak kalo leh kawin ngan org jepun..kikiki

rinie: huhu..cepat2 resign

kucai: emm ko punya teori mmg selalu aku xpaham tp xpe la... jgn stress sgt...bak kata aku..cuba ko senyum kat org sebelah ko...kalo aku senyum kat kawan2 aku..nnt dengan aku2 skali hilang stress...hehehe