Monday, August 6, 2007

me + port dickson + merdeka

assalamualaikum....

emm..xde idea nak tulis blog nih actually...tp sebab boring sgt xtau nak wat apa..so menaip je la apa yg ada kat kepala ni... hari ni masuk keje kol 10 abis kol 7 tp tgg nurul abis keje kol 1 pg baru leh balik...nasib baik la esk keje masuk kol 3..xde la penat sgt esk...

my aunty ada operation lusa..emmm risau lak.. insyaAllah ok ckp my uncle..operation ni xde la besar sgt...minor operation jek... semoga cepat sembuh ekk mokcik ekk..

last weekend pg port dickson...kat tiara beach resort...mana beach dia ntah..tiara ni xde beach tp dia punya waterpark best jugak la...main air xingat dunia gak la me n zila...xpegi pun pantai port dickson tu..tgk dari tepi je..emm ok la...nak kata secantik terengganu tu jauh la..tp still cantik la...emm indahnya ciptaan tuhan..subhanallahh (^_^)... beli la omiage(cenderahati) for my family...beli baju jek sebab xtau nak beli apa...hehe

masa sampai port dickson sabtu hari tu me n zila sampai awl..kol 10 dah sampai..along gerak dari rompin jauh gak la..kol 12thari baru sampai..so me n zila pegi jalan2 kat port dickson dulu...ktorg nampak muzium tentere..actually me n zila xpernah pg mana2 muzium..so bila nampak muzium tu excited la jugak...hehehe.. menarik gak la muzium tu..almaklumlah ktorg ni anak polis so tgk keta kebal..meriam ni macam nostalgik gak la..nak2 bulan merdeka ni..hehe sebab masa kecik dulu ayah ktorg polis hutan...duk kat kem cam askar gak la...selalu wat pameran ni masa hari tentera or hari polis...sekarang jek my father polis biasa... kt sempat gak la masuk ke dalam terowong pkm (parti komunis malaya) yang ada kat situ...kagum gak la..camna la diaorg korek terowong tu zaman dulu...siap ada bilik bedah n bilik mesyuarat lg tu tp bilik bedah dia xde la canggih macam kat hospital tu..pastu ada laluan rahsia lg...emm macam2 org zaman dulu wat nak survive kan... emm pkm tu dia punya misi untuk rakyat tp diaorg ni salah konsep...mesti ke nak bunuh org kalo org lain xleh terima idealogi kita...pastu kat muzium tu ada tugu memperingati pahlawan yg mati di medan perang...waaa sadiss tolll

masa jejalan kat muzium tu teringat citer bukit kepong...emmm anak2 polis mmg ada perasaan camni sebab dalam citer tu tgk berek polis kena serang..xleh banyang camna kalo berek ktorg kena serang...kuat tol semangat polis n family diaorg masa tu sampai wife diaorg yg xpernah pegang senjata tu pun berperang gak...ishk..ishk semoga roh mereka semua bersama org yg solehh...

emm dalam xde idea tu panjang gak merapu ekkk...hehe ok la sampai sini je la..

2 comments:

uNdEraGed gUrL said...

waaaaa... ni la orang kate.. semngat kepolisan..

OD@ said...

hehehe...yeahhhh hidup poliss