Tuesday, August 14, 2007

me + accident

emm... peristiwa sedey happen masa hari ahad hari tu...me, rozila n my cousin involved dlm accident...1st time accident..ngeri giler biler ingat balik...ktorg kena langgar kat area subang jaya on the way nak pg umah cousin ktorg kat kelana jaya...masa tu salah jalan pastu nak u turn... masa nak u turn tu kena langgar keta dari tepi..masa tu hujan so keta laju sgt..kena langgar ngan hyundai accent... kesian kat driver tu dia patah kaki..then my cousin lak injured sket...me n rozila alhamdulillah xde pape...masa kena langgar tu ya Allah punya la terkejut...rasa seram sejuk jek...xleh bayang camna perasaan rozila... keta teruk gak la....tp xkesah la janji semua selamat..

pastu malam tu tgk berita ada lak accident bas kat perak tu...20 org meninggal dunia..iskh3 ngeri...xtau nak ckp apa... bahaya tol la sekarang ni..ramai pemandu yg anggap benda2 ni remeh... apa xsayang nyawa ke..kalo penat tu rehat la...kalo tgh hujan ke..tmpt ramai org ke..kawasan bandar ke sekolah ke...tak reti2 nak bawak slow...ingat kita sorang jek anak bini kat umah...xpasal2 org xbersalah yg jadi mangsa...pastu perangai org kt...semua nak cepat jekk...kalo org lambat sket hon jekkk...macam la umah or ofis dia lari jek kalo lambat sket...dah tau lambat bgn la awl2 pg keje...emm ni tidak salahkan jam la.... hujan la...pastu kalo perempuan bwk jek kutuk...kalo xstat bawak camna ktorg nak pandai cik abg oiii.... biasa la perempuan ni xberani sgt..ktorg bukan berani nak main potong jek keta kalo keta depan lambat...benda2 ni kena biasakan diri...sepatutnya pemandu yg dah lama paham la situasi pemandu baru ni... org ni mmg suka kondem sesama sendiri...org lain sumer salah..kt je yg betull....emmm teremo lak

pe2 hal pun berhati-hati lah di jalan raya...jgn ikut perasaan kelak binasa diri...kalo tgh memandu tu tetiba rasa nak marah masa tgh memandu tu istifar la bebanyak...kurangkan kemarahan ekk...pastu kalo ngantuk tgh memandu tu berenti dulu...minum ke.. call la anak bini kat umah..ingatlah org tersayang.. last but not least don't drink n drive

5 comments:

tz said...

hohoohoh..sib baik oda tak ape2.... alhamdulillah...

OD@ said...

huhu..alhamdulillah panjang umo lagi

faith said...

syukur oda x pape....

cHuCkyMaRine said...

uikshh bahaya tul...nasib xde pape..bwk kete ni mmg tekanan..sume bwk laju2..kat u turn pun ade org nk potong..gile x...kite bwk lorong kiri je....

OD@ said...

tu la pasal...sekarang ni banyak tol kemalangan... ngerii toll