Friday, December 21, 2012

Tuju Lagu : Don't Forget Allah oleh Farid Sanullah

Assalamualaikum...

Salam hari Jumaat, salam hari yang baik-baik. Entri hari ni saya nak kongsi lagu je, selalu dengar lagu ni kat Suria FM dan sangat suka dengan lagu ni. Sempena hari jumaat ni (motif tak berapa nak betul) saya nak tuju lagu (buat suara Yus Jambu) untuk korang semua. Suara adik ni dan sebutan bahasa inggeris dia sangat sedap kan, orang duk negara omputih lama mesti la cakap inggeris macam bahasa mak (ibunda) dia je. Macam mana saya tau dia duk negara omputih (FYI : Australia), saya kat baca komen bawah video dia, huhu.


Farid Sanullah - Don't Forget Allah (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Kat bawah ni pulak lirik lagu ni. Walaupun dah ada lirik dalam muzik video tu tapi kan lambat sikit keluar sari kata dia jadi kalau korang rasa nak karaoke sekali dengan adik Farid ni sila la guna lirik kat bawah ni ek. Seronok jugak karaoke lagu nasyid, sambil berhibur boleh menghayati lirik dan mengingati Allah (InsyaAllah). Tapi biasanya kalo saya, nyanyi je yang lebih bahagian menghayati tu tak berapa nak ada. Apa pun harap korang terhibur dengar lagu ni, serius sedap lagu dia.

Don't Forget Allah
Munsyid: Farid Sanullah


You're down and out
You just can't cope
You wanna shout
You lost all hope

On your knees
Begging please
You turn and pray
To find your way

Hey you make Do'a
Allah's there
Whoever you are
'Cos he cares

Chorus:
Then you forget, to say thank you Allah
You forget, to say Insha Allah
You forget, to say Subhan Allah
Raise your hands Alhamdulillah!

Lets flashback
Lets backtrack
To a time
Like yours and mind
The story of the three
Who longed to be
To be free
Of their misery

Hey to the one poor
He opened the doors
Gave him plenty
Of his bounty

*Chorus

Can't you see
His promise to you
Can't you see
His promise is true
Hold on to the rope of Allah
Don't lose hope in Allah

If you remember Allah
In prosperity
He'll not forsake you
In adversity

Be mindful of Allah
He'll guide you
To all that is good

*Chorus

You're down and out
You just can't cope
You wanna shout
You lost all hope

On your knees
Begging please
You turn and pray
To find your way..
p/s: Teringin nak menyanyi kat office tapi segan sebab kalo bunyi suara semua orang dengar jadi duk goyang-goyang kepala je la kat depan computer

No comments: