Friday, October 24, 2008

Lagi-lagi cerita kawin

credit picture to>> iluvislam

Semalam dapat satu berita yang mengejutkan yet menggembirakan. One of my bestfriend masa belajar dulu nak kawin bulan satu tahun depan. Mengejutkan sebab tak sangka dia akan kawin dalam masa yang terdekat ni. Selalunya dia akan cakap kalau ada apa-apa, tapi memang dah jodoh dia. Dia cakap baru je kenal pasangan dia ni dan terus ambil keputusan nak berkahwin. Tahniah Shida, semoga kebahagian berkekalan sepanjang hayat.

Tz pun dah bagi hint nak tukar status dia, chinese new year (cny) nanti. Tapi rasanya cny pun bulan satu tahun depan jugak. Kalau boleh pergi sekali bagus jugak ek. Cik TZ kalau nak kawin bagitau la awal-awal ek, senang saya nak plan cuti nanti (^_<), hehe.

Hujung bulan depan pulak, Ayu my housemate nak kawin jugak. Wedding dekat Melaka, huhu tak sabarnya nak pergi Melaka. Pergi dengan kawan-kawan serumah, sambil-sambil tu nak jalan-jalan bandar Melaka. Tahniah cik Ayu (^-^).

Ramai la sahabatku yang nak berumah tangga, sekarang ni asyik memenuhi jemputan kawin jek. Alhamdulliah jodoh dah sampai, semoga berbahagia selalu sahabatku. Jadilah seorang isteri yang solehah kerana isteri solehah membawa kepada keluarga muslim yang sejati. Cepat-cepat la lahirkan anak ek, ramaikan orang islam atas muka bumi ni, hehe ^^

1 comment:

tz said...

thanks oda...