Friday, February 1, 2008

my holiday + amazing race asia 2

huhuhu...baru jekk seminggu xtulis blog rasa cam lama jekkkk...baru jek balik dari kemaman so i'm in a happy mood rite now walaupun kena datang keje malam niii...hehehe

nothing much happen last week...seminggu bercuti...pg tgk wayang citer cuci with my sisters n friends...klaka giler citer tuuuu...nak kata best giler tu..ok je la...tp ni kan baru 1st movie yg hans isaac direct...citer afdlin lagik best laaa...tp diaorng ni mmg lawak la... kalo nak tgk light comedy movie..leh la tgk citer tu..

on sunday teman along balik selancar (rompin) coz dia sakit belakang...tp ok jekk dia drive..xpayah tukar driver pun...dia jekk yg drive sampai umah dia...ehehehehe...tp bawak balik my viva sebab along malas nak bawak keta manual...then on monday balik kemaman ngan bas dari umah along lakkk...penat sehhh jalan2 cuti2 malaysia niiii...tp balik kemaman punya pasal..ok jekkkk

duk umah 4 hari xpegi mana2 pun....cam gadis pingitan jekkk...duk dalam umahh jekk sambil layan astro...semua citer pun tgk....amazing race asia tu siap tgk dua kali lagikk...kalo sesape yg tgk amazing race asia 2...mst kagum ngan team from singapore adrian n collin sebab si adrian tu actually deaf...first time baca kisah dia ni dalam readers digest january 2008...emm xpercaya lakkk....very touching story pasal mak dia struggle nak masukkan dia to normal school n how dia tried very hard to overcome his disability…lagipun team niii best jekk tgk…very calm..xde gado2…the last 2 episode diaorg on 1st place….before ni diaorg selalu 2nd place belakang Philippines team (marc n rovilson)…good luck Adrian n collin….ni one of my feveret team…satu lagik feveret team mesti la Malaysia punya team…amazing race asia first season Malaysia menang so harap kali ni Malaysia menang lagikk…..team Malaysia kali ni is Pamela n Vanessa…kalo sape yg xtau..diaorg ni adik beradik…kakak n adik vince AF1 tu….comel jekkk diaorng ni…selalu jekk gabra..tp quite ok la….hopefully diaorg menang ekkkk…tp kalo Adrian n collin menang pun ok gakkkk…hahahaha…tetiba citer pasal amazing race asia lak ekkkk…tp ni mmg citer feveret gak nii…seronok gak tgk diaorg berlari-lari keliling dunia…emm kalo nak masuk mst kena stamina n mental yg kuat niiiii….

Then today dah naik bas balik kl….smpai kl dalam kol 3 ptg td...naik bas jekkk…rozila amik kat lrt…smp umah kejap..rehat2…then pegi makan pastu datang keje….rasa cam malas nak keje…emm standard aaa…kalo cuti lama sket..mula la malas…..ok la nak sambung keje…ganbate ODA!!!

9 comments:

فيصل said...

sedapnya bercuti.. sedapnya ada astro.. hiburan aku internet aje..

OD@ said...

emm...mmg best aaa cuti2 malaysia ni...ala cuti raya cina ni ko pg la bercuti kucai..

astro tu kat umah aku mak aku kat kemaman jekk....umah kat kl ni xde astro...atleast ko ada gak internet kat umah...umah aku xde laa

- j o h a r i - said...

aku pon sokong Pamela n Vanessa beb..
n u know..bkn hnya sbb diorg ni malaysian,hehehehe..
they r sooooo sweet!!!
go pamela go
go vanessa go
go girls yeahhh

Yazid Husain said...

joe because they are malaysian or they actually hawtz chickas. ha ha ha

OD@ said...

hahahaha...xpe2 janji sokong malaysia ekkk

faith~信仰 said...

yg first pye malaysia yg menang..yg second hrp malaysia gak..

- j o h a r i - said...

ishh...
mestilah sokong malaysia
even kalo mak limah n encik osman sentul yg wakil malaysia pon aku sokong.
hidup malaysia!!

abeming said...

aku pon nak balik kampung...bagila aku tumpang naik viva mu oda...isk isk isk

OD@ said...

rinie: huhuhu...yeahhh malaysia boleh

Johari: yela2...kt semua pun sokong malaysia

Sarmi: erkkk...len kali kalo aku balik naik viva leh laa tmpg..tp smp kemaman je la...tp aku selalu blk kg naik bas jekkk...kalu ko nok tmpg bas pun leh jugak..hehe