Monday, November 12, 2007

segemgam tabah

skrang ni hari2 pg keje ulang alik dari umah rozila sbb nurul balik kg mgg ni...kalo nak pg ofis dari umah zila ni kena kuar 2 jam awl sebab nak kejar bas, lrt n erl lg... tp mgg ni keje pg...so kuar dalam kol 5.45 pg rozila hantar pg lrt station...keje stat kol 7.00 emm agak lewat gak la smp ofis skrang ni tp xpe la xlama lg pun dah nak dapat keta...semua org tanya penat ke tak..emm nak ckp xpenat tipu la...pg keje kol 5.40 pastu smp umah balik plg awl kol 9 malam kadang2 kol 10 mlm....ramai org komen 'kesiannya Oda...' emm actually xsuka dgr komen camni...xde la teruk sgt...keje pun 4 hari jek...bukan wat keje bera punt...lg pun seronok gak tgg bas n lrt time xrushing ni...leh tgk2 org... ramai tol org kat kl ni ekkk...berapa ramai la agaknya org kat kl ni...my estimation mst 20% rakyat malaysia ada kat kl saje...huhu mengarut

biasa time travel ni suka dgr radio kat hanset.... dgr era boring la (pakcik n makcik tu bebel apa ntah pagi2)...biasa dgr ikim la, hari dj dia tujukan lg yg best....dia ckp sy tujukan lagu ni for mereka2 yg travel jauh pg ni ke tempat keje...huhu kira termasuk dalam golongan tu la jugak...dia tujukan lagu segemgam tabah dari inteam..huhu lagu feveret gak ni...seronok lak dgr lagu ni pagi2 walaupun lg ni cam sedih sket...hehe

Segemgam Tabah - Inteam
Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun tak pernah pun setitis
Gugur berderai di pipi

Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian

Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti

Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar
Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu

Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya

5 comments:

cHuCkyMaRine said...

waa oda 5 pagi dah g keje..cm claim balik kat utm dulu tido byk ek..kagum la oda..kt kul 8.30 br g keje..ati2 tau..bawak spray cili ke takut ade org jahat

shah said...

awal nyer la plak....

OD@ said...

waaaa...tu la pasal..kt rasa tuhan suh kt claim balik masa tido kat utm dulu...hahaha org pun xsangka org boleh bgn awl tiap2 pagi...dua bulan ni sumer shift pagi jek...hehehe

tz said...

hahahahha.. oda.. teringat zman kita kt utm dulu... kaki tido mampos.. selagi tak sedar perot tu lapar.. selagi tu tido dengan jayanya..kan..

OD@ said...

kikikiki...huhu hanya rumet2 ku je yg tau...aku masa tu pun xsangka mg suka tido gok....masa rumet ngan besah n tz la dua2 pun tido mati...rumet ngan che mah, dia xberapa tido sgt...huhu rindu la nak tido camtu...