Thursday, November 8, 2007

life goes on

emm.. makin lama makin malas nak tulis blog ni...asyik mengarut jekk..xde mood, xde idea.. xde topik nak citer...ckp pasal keje je...btw cakap pasal keje my limit is 6 hari je...kalo 7 hari xtau la.... hari ke 5 ok lagi tp masuk hari ke6 dah rasa penat semacam....tu dah jadi 12*6 maksudnya keje 72 jam seminggu...emm dah hampir 2 kali ganda keje normal hour....normal hour 9*5, 45 jam seminggu la...emmm beza jugak la...kalo keje straight 7 hari dah 84 jam waaa hampir 2 kali ganda org keje normal hour ni....

bulan 12 ni ada family day AO kat PD...emm kat tiara beach resort gak...sama ngan family day along hari tu...mula2 xnak pg gak sebab dah pernah pg kan..boring gak la..tp bila semua org excited semacam n duk ajak pegi sumer pg je la...lgpun sehari je...nak bawak kawan2 boleh gak tp kena bayar la...untuk suami n anak2 je free...emm xde la plak...ajak rozila dia xnak...biasa la dia...thina (my team lead) lak kalo ckp xnak pg family, mst ckp why aaa are you anti social...hahhaha ntah pape la


yesterday lak ayah my best friend meninggal dunia....harap korang dapat sedekahkan al-Fatihah buat arwah Hassan Bin Wok.....terkejut sgt dapat berita tu...ayah dia kena strok for more than 5 years...since ktorg kat matrik lg... semoga rohnya ditempatkan bersama org soleh... norha still sedih lg, dia ckp cam banyak wat dosa kat ayah dia...xsempat nak wat apa2 untuk ayah dia...emm bila dah xde baru kt rasa kehilangan...so hargailah ibu bapa kita semasa hidup ni...salam takziah buat norha sekeluarga...(+_+)

pe2 pun org yg hidup kena teruskan hidup...yg pergi xkan kembali...life must goes on...

5 comments:

tz said...

alfatihah untuk arwah bapa kawan oda tu...

betol tu.. sekarang ni..jangan wait till mereka(parents) da tua and kita berupaya baru nak balas jasa.. bayk cara nak balas jasa ibu bapa..

kalo aku.. aku selalu doa..semoga allah ampunkan dosa kedua ibubapa aku.. sebab.. selagi kita tak kawen.. selagi tu bapak kita tanggung dosa kita kan.. huhuuhuhuh

tz said...

kereta bila smpai oda.. ajak aku jejalan ea

OD@ said...

huhuhu....keta smp nnt aku ckp la...tp nak ajak jejalan tu makan masa sikit sebab aku ni bukan savvy driver takut lg....tgg aku berani bawak ok...huhu

cHuCkyMaRine said...

oda nk ikut g PD..nk ikut..nk ikut..tp oda byr la hihih..

OD@ said...

boleh je tp nnt kt nak ikut che mah pg vietnam or cambodia, che mah bayar ekkk....huhu