Sunday, February 23, 2014

Semoga esok lebih baik


Assalamualaikum...

Apa khabar semua? Semoga yang baik-baik sahaja untuk kamu semua. Saya sudah berjaya mengabaikan blog yang saya sangat sayang ini selama setahun, biasanya ada juga entri satu dua sebulan tapi sekarang sebulan sekali pun macam susah. Sejak menggunakan smartphone ni, saya amat jarang nak bukak laptop sebab semua pun boleh buat dari phone je. Dulu nak bukak email kena bukak laptop, sekarang tak payah dah. Haha, saya letakkan kesalahan semuanya atas phone saya boleh.

Semiga semua lebih baik
Semoga yang baik-baik sahaja
Tahun baru ni alhamdulillah saya mendapat pengkhabaran gembira. Akhirnya ada sedikit perubahan dalam kerja saya, semakin bertambah tanggungjawab saya nampaknya. Walaupun masih belum official, saya sudah terasa kepenatannya. Betul kata pakcik spiderman, 'with great power comes great responsibility'. Dua minggu ini saya sangat stress. Tak tahu dimana silapnya mungkin kerana cuaca yang agak ekstrem sekarang ni atau kerana perubahan beberapa perkara di office, hampir setiap hari saya melalui masalah yang sama.

Awal tahun ini saya sangat sibuk dengan pelbagai aktiviti sampai saya rasa tiada masa rehat.Setelah berminggu-minggu sentiasa keluar akhirnya minggu ini saya berehat-rehat sahaja di rumah tapi tiba-tiba terpaksa ke office jugak malam ni, haihhh rasa macam nak menangis je. Semoga hari-hari gelap seperti ini cepat berlalu.


Ok la, sudah-sudah la cerita pasal office kan. Saya stress tapi insyaAllah saya masih boleh tahan lagi. Nanti bila semua dah stabil, hidup saya kan kembali tenang. Doakan saya kuat melalui fasa ni dan kekal positif sentiasa. Saya pun dah tak tahu nak tulis apa lagi, harapnya saya akan rajin menulis entri seperti dulu. Lama tak menulis rasa rindu tapi malas nak bukak laptop dan menulis dan makin lama makin kurang idea nak menulis.

p/s: Semoga hari-hari yang mendatang untuk kamu juga lebih baik dari semalam.

No comments: