Wednesday, May 23, 2012

Cuti-Cuti Lagi

Assalamualaikum...

Apa khabar sahabat, semoga kamu semua baik-baik sahaja. Salam menyambut Bulan Rejab buat korang, semoga kita semua dipertemukan dengan Ramadhan, InsyaAllah. Sunyi sepi blog saya seminggu dua ni kan, saya bukan sibuk kerja atau belajar tapi sibuk berjalan-jalan, hehe. 

Dua minggu berturut-turut saya bercuti jadi amat malas nak menulis blog. Rancangan bercuti ni semua dah lama, tu yang berturut-turut tu. Sekali lagi saya ke Cameron Highland tapi kali ni pergi dengan Rozila, Along dan Syuhada, pergi 12 Mei lepas pada tarikh harijadi Along jadi percutian kali ni untuk sambut harijadi Along jugak la. Kemudian minggu lepas kami satu rumah - saya, Along, Rozila dan Na dan juga Kak Hada ke Port Dickson menghabiskan hujung minggu kami disana.

Menikmati cuaca sejuk Cameron (^_^)

Alhamdulillah percutian kali ni menghilangkan tekanan saya, sakit kepala pun dah berkurang sejak saya balik dari Cameron. Walaupun baru ke sana dua bulan lepas, percutian kali ini pun seronok juga. Seronok berjalan dalam cuaca sejuk ni sebab tak penat dan rasa nyaman sentiasa. Rozila agak suka berjalan-jalan jadi kali ni kami banyak berjalan-jalan sekitar Cameron berbanding percutian yang lepas kami cuma bersantai-santai sepanjang percutian tu.

Kepanasan di PD tapi nak jugak ambil gambar (^_^)

Trip ke Port Dickson juga seronok, bersantai-santai melihat pantai (walaupun tak secantik pantai Terengganu). Dah lama tak ke sini, sebelum ni selalu la jugak bercuti di PD. Cuaca dia PD sangatlah panas, saya memang tak tahan berjalan-jalan kalau kepanasan ni, nasib baik bersantai-santai sahaja jadi kurang la kepenatan tu. Kitaorang banyak melawat muzium, tiga muzium yang kami pergi - Muzium Regimen Askar Melayu DiRaja (RAMD), Muzium Tentera Darat dan Muzium Kota Lukut.. Paling seronok dengan PD ni adalah sebab dekat dengan Kuala Lumpur jadi perjalanan ke sana kurang memenatkan. Kalau korang tak tahu nak jalan-jalan di mana dan nak ke tempat yang dekat sila la ke PD, makanan kat sini agak sedap jugak.

Beza kan gambar di Cameron dan PD, sebab cuaca di sana jadi gambar nampak lain di kedua-dua tempat. Satu sejuk dan satu lagi panas, walaupun saya tak suka cuaca sejuk tapi cuaca panas lagi saya tak tahan. Awal bulan depan saya akan bercuti panjang pulang ke kampung untuk meluangkan masa bersama keluarga tersayang pulak. Masih ada assignment dan pembetulan projek yang perlu disiapkan dalam masa seminggu ni, harap semuanya berjalan lancar la ek.

p/s: Jom kita jalan-jalan Kelantan pulak lepas ni (^_^)

3 comments:

tz said...

best..best..

Oda-オダ said...

hehehe..tz, memang best (^_^)

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.