Monday, February 27, 2012

Cuti di Cameron

Assalamualaikum...

Hari ini mood saya sangatlah baik kerana saya cuti, huhu dah lama tak bersantai-santai di hari minggu. Tiada apa yang saya buat hari ini kecuali pergi ke bank sahaja dan menghabiskan masa di depan TV, hahaha bahagianya rasa. Hujung minggu lepas saya bercuti bersama dengan Along dan Kak Hada ke Cameron Highland, walaupun saya ni jenis tak tahan sejuk tapi sesekali amik angin kat tempat yang cuaca berbeza ni bagus juga. Berjalan-jalan di Cameron memang seronok tapi kalau suruh saya duduk sana memang tak nak la, sejuk yang amat seh. Kali ni pergi agak santai, tak ada fikir apa pun cuma pergi merehatkan diri je.


Anytime is tea time, hahaha ye la sangat tapi minum teh kat sana memang best sebab kena je dengan cuaca dia

Antara perkara yang menarik yang saya suka dengan Cameron adalah teh, saya memang suka teh tapi tak rajin nak mencuba semua jenis teh. Bila kat sana kita boleh cuba macam-macam jenis teh sebab ia ada di mana-mana. Kalau pergi ke sana sila la cuba teh yang korang tak pernah rasa lagi ek, ada macam-macam jenis, sekali sekala ubah rasa ok gak. Semasa perjalan pulang dari sana saya 'car sick' yang serius, selalunya paling teruk pun saya pening-pening jek tapi kali ni siap muntah-muntah yang agak teruk buat saya rasa tak nak dah pergi Cameron, haha. Apa pun, cuti kali ni saya memang sangat seronok dan macam biasa setiap kali bercuti saya akan kepenatan sebab tu la kena ada gap sehari sebelum kembali bekerja.

Semester baru saya sudah bermula, perlu kembalikan momentum yang berkurang dengan mendadak sepanjang cuti semester lepas. Haihh malasnya nak mula merajinkan diri. Esok nak pergi kerja pun rasa malas yang amat, sape-sape yang rajin pergi kerja saya memang kagum la dengan kamu.

p/s: Macam mana nak rajinkan diri pergi kerja ek (@_@)

1 comment:

tz said...

oda try pergi frazer hill pulak..