Saturday, December 29, 2007

Raya Haji Updates

huhu...dah lama nak update blog tp asyik tertangguh jekk... nak citer pasal cuti raya haji hari tu..hehehe

cuti raya hari tu lama la jugak..12 hari..huhuhu tp balik kemaman lambat la jugak sebab tunggu si rozila hampeh tu....2 hari before raya gerak balik kemaman dalam kol 1 sebab rozila keje lg pg tu....balik ni along yg drive..dia datang kl nak daftar master kat UM...emm ni latest news gak...along will be at kl every weekends...dia sambung master in Teknologi Pendidikkan at UM...emm nak terang lebih lanjut pun xreti sebab bukan cekgu pun...hehe..

2, 3 hari sebelum balik tu cuak jugak la sebab banjir...LPT (lebuhraya pantai timur) pun kena tutup sementara...kat gua musang tanah runtuh..pekan lak stuck in banjir...nasib baik hari nak balik tu air dah surut n LPT dah bukak dah...yeaaaa lehh balikkkk....balik kampongg...oooo...balik kampung...dengan gembiranya kami bergerak ke kemaman...ktorg balik guna my viva forever..hehe...akhirnya sampai jugak la ke umahhhh...huhu

duk la kemaman satu malam sebab esok tu gerak balik kampongggg tercinta...balik kelate...huhuhu...jalan jem giler..standard la...ramai org kelantan balik time raya ni...pastu jalan gua musang lak tutup...sape yg xnak lalu ikut grik kena la lintas terengganu kan....jem teruk giler..perjalanan biasa makan masa dalam 5 jam tapi hari tu ktorg punya perjalanan sampai 8 jam....penat sehhh duk dalam keta....bila sampai kat kg jekk...tgk muka mok (nenek ktorg)..rasa syahdu lak...cam lama sgt xjumpa...malam raya cam biasa tolong makcik n my mom masak...makanan wajib raya..nasi impit..hhehe...

raya pertama biasa je...semayang raya...makan2 n salam2 raya...ktorg wat korban raya ke 2 so hari raya pertama biasa je la...yang best raya ke dua la...tahun ni first time korban..huhu kena pg kat tempat korban tu tgk diaorg korbankan sebab kena niat....waaa cuak jugak la sebab selama ni mmg xsuka tgk...ayam kena semelih ok lagik...lembu..waaaa xberani tgkkkk...then lepas semelih stat la aktiviti raya haji tiap2 tahun..kenduri..makan2..penat tp best..waa mmg suka raya...hehe..

huhuhuhu....panjang la pulak entry ni...stop laaa...(^_^)

4 comments:

tz said...

waaa....viva da balik kelate...

fateen said...

waa...tempuhi bnyk cabaran ek nk balik kelate...

yeay!!!

faith said...

wah..wah...

OD@ said...

tz : huhu..jauh dah viva jalan..jelajah malaysia

fateen : tu la pasal..nasib baik sampai jugak...

rinie : waa...wahh...waaaaaaa