Monday, October 29, 2007

me + viva forever

huhuhu...emm ingatkan xnak citer lg sampai dah dapat keta nnt...mesti tie yg citer ke semah nihh....nak boleh beli keta ni macam2 halangan...yg nak pakai ketanya org lain, tp yg bg cadangan tu ramai n komen tu macam2 la... emm insyaAllah skrang ni dalam proses tgh beli keta... loan dah lulus dah tgg dia proses sket lg sebab org punya wat potongan gaji terus bayar bulan2..bagus la xpayah pening pk nak pg bayar duit keta...bukannya ingat sgt, tau2 terlupa nnt... ni nak balik sign agreement pun xtau lg bila..pastu abah lak xkasi bawak selagi xbalik kemaman belaja keta dulu...biasakan diri ngan keta dulu...emm mustahil dalam masa terdekat ni nak cuti....hari ni Ganesh lak resign...waaa kesian thina n enson...pening pk pasal schedule....so shift schedule dah kelam kabut.... emm banyak la kena wat ot pasni...dah la bulan ni turn cuti 3 hari....hetic giler...keje plak semenjak dua menjak ni banyak semacam jek.......risau lak takut jatuh sakit nnt susah la....dulu ingat keje service desk ni senang n rileks jek...emm mmg la time rileks tu mmg giler punya rileks...emm kalo banyak keje tu..keje 12 jam rasa cam 2 jam jek...

xpernah citer pasal keje ni kan...emm nampak macam xbanyak keje kan service desk/ helpdesk ni...emm keje ktorg bukan sekadar jawab call jek.... banyak lg benda yg kena wat.... pastu keje lak xmacam org sebab waktu keje xsama ngan org keje normal hours...jeles la jugak ngan org keje normal hours ni sebab hujung mgg sah2 cuti so bila jumaat tu semangat jek keje kan...tp ktorg weekend pun keje...datang ofis sorang2...kalo kena keje sorang...nak pg tandas pun xleh sebab xleh nak tinggal keje camtu jek...buatnya call drop... teruk la kena nnt...tp every keje ada kelebihan n kelemahan masing2...masing2 ada yg best or yg xbestnya... macam keje service desk ni susah jugak la nak tension unless bila ada system down or masalah besar....masa tu baru la xleh nak rehat pun masa keje...then keje ni kurang stress sebab pk pasal keje masa keje je...kalo xkeje xpayah pk apa pun...huhuhuhu emm apa la melalut ni....agaknya org berhalusinasi nihh...kikikikiki

hari tu ada satu company call tanya nak keje kat situ tak...ACS (affiliated computer services) ...dgr citer gaji starter dia mahal gak la dalam 2800 xtermasuk elaun....emm 3 ribu lebih jugak la tu...pastu ada gak org ckp dia bayar dalam pound(emm cam tipu jek)...rasa sayang lak tolak offer tu tp baru je keje kat atos, xnak la cepat sgt tuka keje n ada sikit rasa syg nak tinggal team lgpun dgn prob ramai sgt resign..emm camni la kalo keje call centre... tp ofis dia jauh la kat PJ, menara tropicana.....diaorg baru nak bukak call centre...so nak ramai org urgent jugak la.....dia punya hr call hari tu n dia suh forward email kat kawan2 yg berminat...dia kasi email add and contact no dia...so sape2 yg berminat leh la hantar resume kat dia...tp dia shift malam jek n support customer US... ok la dari UK sebab atleast kalo org US ckp xde la slang teruk cam org europe... ni email yg dia forward to me...she is very nice person so kalo berminat sila la hubungi dia ekk...kalo nak suh org tlg forwardkan resume leh gak...hehe


Hi Rohaida,

As spoken, please help to escalate my contact to your friends who are still looking for a job or get them to send their resumes to
jo.chia@acs-inc.com .
Thank you.

Best regards,
JO Chia

jo.chia@acs-inc.com
DID: +603 7884 5581
Fax: +603 7884 5591
Mobile: +6012 395 7993
------------------------------------
Affiliated Computer Services
Level 16, Menara Luxor
6B Persiaran Tropicana
47410 Petaling Jaya
Selangor, Malaysia
www.acs-inc.com

skrang ni rasa badan xbermaya langsung... maybe sebab puasa hari nihhh... baru je nak stat puasa nam...maybe sebab lama dah abis bulan puasa...hari ni dah hari ke 16 syawal dah pun...hahaha org lain puasa nam dah raya pun..kita baru nak puasa tu pun dah penat semacam... huhuhu ganbate ne ODA!!!!!!

3 comments:

فيصل said...

Selamat bekerja.. mahal betul 2800.. peh.. tu dah standard cikgu da tu... ganbate oda..

OD@ said...

emm tu la pasal... sayang plak tolak keje tu...tp aku kan baru lg kat company sekarang nak tuka pk banyak jugak la..xpe la..aku nak keje rajin sket la...wat OT byk sket, dpt la duit lebih nnt...hahahaha ($_$)

tz said...

kije aje kt atos tu oda... ckupkan pgalaman.. baru pkir kije lain kan.. aku da tekad.. kije 3 tahun kt sini.. lepas tu baru cari angin lain..