Saturday, January 6, 2007

me..merapu ajee...(^_^)

shashiburi ja naaa...emm..dah lama xtulis blog ni..huhu rindunya zaman utm (*_*)

hari tu pg utm jap..huhu dah lama xnaik bas..tapi duk k9 xleh la jmp pakcik bas kp..dah lama xgaduh ngan dia..rindu lak kat pakcik gemm..huhu..hari tu pg utm xsempat pun nak pg fak.(;_;)

skrang ni hari2 duk umah xwat apa2 pun..makan, tido, tgk tv..tu je la..semua citer tgk xde sampai rasa boring lak tgk tv...emm susah gak rasanyaxbuat apa2 ni..xpaham kenapa ada sesetengah org leh tahan duk sesaje xwatapa2.. pernah gak ada impian harap2 leh duk sesaje xwat apa2 seumur hidup..emm kalo kaya leh la wat camtu..emmmmmm(^_^)

esok nak pg kl..duk umah rozila dulu..dah janji ngan semah nak cari keje ngan dia..huhu gambate ne!! harap2 cepat la dapat keje..tapi kalo dah kejemesti xde masa nak main2 dah..huhu rasa cam dah dewasa..dah abis belajanak sambung lagi malas la..nak keje takut lak rasanya..tapi semua org pun lalui benda2 ni..xkan nak duk tahap student sampai tua..huhu kalo leh best gak..hehehehe

benda yg paling rindu zaman student..nak download manga n anime..skrang ni susah sket sebab umah xde internet..dload kat cc lambat malas la..banyak dah miss naruto n bleach..manga2 pun banyak xabis dload lagi..waaa nak tgk anime..cakap pasal anime..kat umah skrang hampir setiap masa tgk animax..huhu nasib baik astro ada channel animax..baru je ada..channel ni asalnya dari jepun..baru je ada kat astro akhir thn lepas..banyak gak anime baru..huhu stakat ni feveret kat animax alice academy n the law of ueki...pastu ada gak anime baru kat ntv7 trinity blood.. tanyang pkul 12.15 malam xtau la setiap hari or mon-friday sebab baru je stat mgg ni..tayang lewat malam rasanya sebab anime ni terlampau ganas kot..xberapa paham sgt jalan citer dia tapi kisah vampire..yg ni ada satu jenisvampire nama dia crusnik..dia isap darah vampire gak..huhu pelik ekk..tapi ganas gilesss..bebudak tidak digalakkan tgk...hehe banyak lak citer pasal anime..

minggu lepas banyak tgk citer jepun rozila punya..huhu best2 ada 3 drama jepun kindaichi (huhu..based on my feveret manga penyiasat remaja), kurosaki (yamapi comel giless..pang) n satu lagi anego (jin kawaiii). kindaichi tu drama based on manga penyiasat remaja..ala citer kes2 yg kindaichi siasat la, xberapa best sket tgk drama ni sebab dah baca manga dia so dah tau la siapa pembunuh dalam sesetengah kes2 tu, lagi satu jun pegang watak kindaichi dalam drama ni..rasa kurang sesuai lagi ok kame yg jadi (kame pegang watak kindaichi dalam movie version)...then citer kurosaki..yg ni mmg menarik..kalo minat drama jepun tgk la kurozaki..this one pun based on manga..kurosaki ni citer pasal penipu2 ada 3 jenis penipu kat dunia ni (ni kata2 dalam drama tu) yg 1st shiro shigi iaitu penipu yg tipu duitguna tipu helan, then aka shigi penipu yg tipu org guna kecantikan..lastly plg best kuro shigi (kurosaki) dia ni penipu yg tipu 2 jenis penipu sebelum ni..huhu yamapi bawak watak ni best giler..totemo kawaiii deshoooo..xtipu punya citer ni best giler tapi xtau la kalo nak compare ngan manga dia sebab xpernah baca lagi manga dia....citer yg last skali anego (ane tu kakak)..watak utama citer ni heroin dia semua org kat pejabat panggil dia anego sebab dia jaga semua org..kalo ada masalah semua jmp dia..anego ni ala2 kak long la..biasa citer jepun citer pasal perempuan awal 30an ygxkawin2 lg..konflik dia..cam love revolution sket2 la cuma citer ni xfokus pasal love story sgt..yg bestntya akanichi jin (kump KAT-TUN) bawak watak hero..mmg kawaii la dia ni..citer ni pun leh kata best gak tapi xlama sgt 7cd je...

slalu bila tgk drama jepun n anime ni rasa nak sgt pegi jepun..hishhh kena berusaha ni..satu hari nnt sampai la jepun tu...yoshhhhh gambariyooo..sementara tu kena blaja bahasa jepun lagi nihhh...nihongo no benkyouu shite imashiyooo..gambate ne

hahahhaha..panjang lak citer pasal drama n anime ni...sampai penat jari menaip..so sampai sini je la..lain kali sambung lagi..ja mata ne..

Assalamualaikum....(^_^)

3 comments:

fa-ya-sod-lam said...

Ko keja ape sekarang?

OD@ said...

aku tgh cari keje la ni

Q said...

salam...

sorry to menyampuk but i cant stop myself from commenting to another anime lover ;p
im nicky's long-lost kazen btw XD
well if u like the funny ones u should try watching one piece and full metal panic fumoffu, gerenti gelak guling2 punye :)
most the animes can be dl thru torrents and theres no need to worry about missing out on bleach and naruto episodes, right now both series are still showing filler episodes (xde kaitan dengan main story@x ikut manga)

and slamat keje elok2 btw ;p
wsalam...