Sunday, July 5, 2009

Jom kita pergi ke Konsert Antara Dunia

Assalamualaikum..

Awal bulan depan ada konsert di Stadium Melawati, Shah Alam. Saya teramat sangat la nak pergi sebab dah lama tak pergi tengok konsert. Hari tu saya off, tapi tak tahu lagi dapat pergi ke tak sebab tak ada kawan nak pergi sekali. Nak pergi sorang tak best la pulak, lagipun takut sesat, saya ni dah la orang yang lack sense of direction.

Ada siapa-siapa nak ikut?


Ni konsert nasyid, rasanya tak ramai yang suka nasyid. Kalau la Besah duk kat area KL leh la ajak dia. Ingat nak ajak Along dan Rozila tapi diaorang tak suka sangat nasyid, camna nak pujuk diaorang ni ek. Dah lama sangat tak pergi konsert nasyid, last pergi masa kat UTM dulu. Saya sangat suka lagu nasyid, saya rasa lagu nasyid memang best biar la apa kata orang. Biar la orang cakap lagu nasyid zaman sekarang jiwang la, lagu nasyid sekarang dah tak macam nasyid la, emm dah dengar semua lagu nasyid ke?

Yang best dengan konsert ni sebab Hijjaz, Raihan dan Rabbani ada, semua kumpulan otai nasyid ni. Lagi best kalau la In-team, UNIC, Far East dan Firdaus ada sekali, huhu. Tapi ada satu kumpulan nasyid dari Indonesia, Shoutul Harokah tak pernah dengar kumpulan ni, tapi lagu diaorang mesti pernah dengar rasanya. Kalau ada siapa-siapa nak pergi sila la, jom kita pergi ramai-ramai.


Konsert Antara Dunia (KAD) '09

Tema : Menyemarak Kebangkitan, Meneraju Ummah

Tarikh & Masa : 1 Ogos 2009 (Sabtu) ; 7.00 - 11.00 malam

Tempat : Stadium Malawati, Shah Alam

Anjuran : Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia & Rabbani Productions (M) Sdn Bhd

Dengan Kerjasama : Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan & Majlis Bandaraya Shah Alam

Harga Tiket
Kanak - Kanak : RM 5
Dewasa : RM 10
* VIP : RM 50
* Famili (2 VIP + 4 Kanak -kanak) : RM 100

* Terbuka kepada sesiapa yang mahu dapatkan tempat duduk VIP, berdekatan dengan pentas. Bagi pakej bukan VIP, tempat duduk adalah berasingan. Lelaki dan perempuan diasingkan.

p/s: Nak lebih info dan cara nak beli tiket sila la klik kat <<sini>>

No comments: