Wednesday, September 5, 2007

atama ga itai + La Tahzan + kawin fiza lagi

huhuhuhu...hari ni learn new word eventhough dah tau lama dah these word but xtau leh jadi sentence yg betul.... atama = head, itai = sakit so atama ga itai = headache, xsangka ayat tu betul...actually malam ni sakit kepala sangat....emm tp still nak tulis blog ni gak.... huhuhuhu macam2 hal happen this week... today dapat ofer permanent staff kat atos ni...akhirnya dapat jugak surat tu...still under consideration tp maybe kemungkinan besar will accept the offer... so far keje ok jek...i am still in learning process... banyak benda xtau lagi... agak takut jugak sebab status dah bertukar...masa trainee kalo wat mistake normal la....dah permanent jadi takut lak... tp bak kata iklan petronas yang sampai hari ni pun xpaham maksud dia...."jalan mesti ke depan" (don't look back - citer hantu tu) so xpayah pk sgt la... jgn risau..bak kata rozila plg teruk pun kena buang keje jekkk...waakakakakaka

pastu sekarang tgh baca buku tajuk La Tahzan - jangan bersedih by Dr. 'Aidh Abdullah Al-Qarni yg terjemahan bahasa malaysia punya, buku ni dah diterjemah ke banyak bahasa....baru je baca sikit tp buku ni bagus la...hari tu masa pg jaln TAR singgah kat kedai buku ternampak...selalu sgt dengar pasal buku ni..rasa nak baca jugak la.... baru baca sikit tp rasa buku ni bagus je...dia ni ala2 buku motivasi tp bila baca xde la boring.... kalo sape2 yg rasa down ke...digalakkan sgt2 baca buku ni...tp mmg best la buku ni...huhuhuhuhu promote2

emm...mgg ni rancang nak pg kawin fiza kat utm...huhuhu dah beli tiket insyaAllah xde halangan leh la pg.... rindu gak kat utm..huhuhuhu

emm ok la..xtau nak ckp apa lagi...till we meet againnn....hehehee

6 comments:

tz said...

waaaa..congrat oda.. aku lmbat lagi nak perm.. setahun kije baru convert..

OD@ said...

thanks...lorr ye ke...lambatnya sampai setahun tu..xpe2 ganbate ne!! (^_^)

cHuCkyMaRine said...

oda ade sorang lagi member kamcing kt nak tunang or kawin ni...tau x..haa kali ni mesti kt pegi..confirm..kt dah setkan awal2..kalo oda xtau tguuu tuan punye bdn bgtau sendri...huhuu

OD@ said...

sape nihhh...kalo muhaini kt tau dahhh...sape niiii...mst che tie..dia xckp apa2 kat kt pun (huhuhu suka ati wat assumption sendiri)...xpun che mahhh ke...bila niii???

cHuCkyMaRine said...

eh muhaini dah nk kawin ke..ayoyo xtau cite..haha xkan kite kot..mintak hantaran 20 ribu..mau termuntah2 ayob nk bg huhu..ade laa kawan awak sorang tu..cik ti..cm dah nk tepat tu..berusaha lagi oda huhu

OD@ said...

lorr...cam dah nak tepat..sape lakk nii..xkan muni kottt... xpun cekgu..huda confirm la tak sebab org baru jek jumpa dia..xde hint2 pun..sapeeee niiiii